Korisni materijali 

Dragi učenici,
Ova stranica će se tijekom godine puniti materijalima koje ćete moći skinuti na svoja računala. Oni će biti na stranici u svrhu vašeg vježbanja, ponavljanja, izrade učeničkih radova i slično.


EVO ZA POČETAK KRENIMO S MALO FIZIKALNE POVIJESTI (:

Po teoriji Velikog praska (eng. Big Bang), svemir se prije (prema posljednjim istraživanjima) 13,8 milijardi godina počeo širiti iz točke neizmjerne gustoće, te se nastavio širiti do danas. Ova teorija, za razliku od suparničkih teorija, obuhvaća koncepte mijenjanja i evolucije svemira, te je zato jedina u stanju objasniti pojave kao što su Hubbleov zakon, kozmičko mikrovalno pozadinsko zračenje i omjeri lakih elemenata u svemiru.

Stisnite gumb i skinite materijal:

MJERNE JEDINICE!!!

->  SILE <-

SILA TEŽA - djelovanje ZEMLJE na sva tijela u njenoj blizini, tako da ih privlači svome središtu.

~ ENERGIJA ~ 

PIN ZA VJEŽBU NA NEARPODU energija: WSRHY

SEDMAŠI i OSMAŠI
Ukoliko ste propustili nešto ili jednostvano želite osvježiti svoje znanje kroz video i kviz preporučujem EDUVIZIJU. 
Poveznica za svaku lekciju je na gumbićima ispod. 

SEDMI RAZRED:

OSMI RAZRED:

A SAD... JOš MALO NA ZABAVNI DIO!

OVDJE MOŽETE ISPROBATI INTERAKTIVNE IGRE:

DJELOVANJE SILE - IGRA ->

VEKTORI - IGRA ->

TEMELJNI ZAKON GIBANJA - IGRA ->

IMENUJ GIBANJE - IGRA ->

Odbijanje svjetlosti - IGRA ->

"Fizika je teoretska, ali zabava je stvarna." - dr. Sheldon Cooper, lik iz "Teorije Velikog Praska" televizijske serije.

PREDMETCI MJERNIH JEDINICA

ELEKTRICITET SE SPOMINJE U FILMU:

Znate li vi još koji film? Navedite ime (:

ZA ONE KOJI VOLE ROBOTE

POZNATI FIZIČARI

Sir Isaac Newton 1642. – 1726.
1. Wiki

Andre Marie Ampere 1775. - 1836.

Stranice koje mogu pomoći:

1. Famousscientists.org

2. Enciklopedia britannica

3. Geek.hr i enciklopedija.hr

4. Poznati_fizičari


Alessandro Volta 1745 - 1827

Stranice koje mogu pomoći:

1. Famousscientists.org

2. Enciklopedia Britannica

3. Geek.hr

4. Poznati_fizičari 2



Luigi Aloisio Galvani 1737. - 1798.

Stranice koje mogu pomoći:

1. Famousscientists.org

2. Enciklopedia britannica

3. Geek.hr

4. Poznati_fizičari 3

Hans Christian Orsted 1777. - 1851.

Stranice koje mogu pomoći:

1. Famousscientists.org

2. Enciklopedia britannica

3. Geek.hr

4. Poznati_fizičari 3

Luigi Aloisio Galvani 1791. - 1867.

Stranice koje mogu pomoći:

1. Famousscientists.org

2. Enciklopedia britannica

3. Geek.hr

4. Poznati_fizičari 4

           Benjamin Franklin 1706. - 1790.

Stranice koje mogu pomoći:

1. Famousscientists.org

2. Biography

3. Nationalgeographic.com

4. Poznati_fizičari 3






Galileo Galilei 1564. - 1642.

 1. Bibliography

Ernest Rutherford 1871. - 1937.
2. Wiki

Nikola Tesla 1856. - 1943.
1. Wiki
2. film?

Albert Einstein 1879–1955
1. Wiki

Richard Feynman 1918. - 1988.
1. Wiki
2. TED

Niels Henrik David Bohr 1885. - 1962.
1. Wiki
3. film

dr. Stephen Hawking 
8.1.1942 - danas
1. Wiki
3.IMDB - znam da volite gledati filmove ?

Dr. Michio Kaku 
24.1. 1947. - danas
2. Wiki